کله پزی بره نمکی شیراز
کله پزی بره نمکی شیراز در خیابان صورتگر، ابتدای اردیبهشت، جنب نارنج و ترنج واقع شده است. شما عزيزان ميتوانيد نظرات و پيشنهادات خود را درباره کله پزی بره نمکی شیراز با ما به اشتراک بگذاريد.
کله پاچه یا خاش (ارمنی: խաշ) یک غذای سنتی است که در خاورمیانه و قفقاز جنوبی متداول است. روش طبخ آن در کشورهای مختلف کمابیش مشابه است و در ایران و ترکیه، کله پاچه، در کشورهای عربی «باجَة» (برگرفته از «پاچهٔ» فارسی)، در بلغارستان پاچه، و در جنوب قفقاز (ارمنستان، آذربایجان و گرجستان) خاش نامیده می شود.
این غذا بسیار چرب و پر انرژی است. کسانی که چربی خون بالا دارند یا کلسترول و اسید اوریک خونشان بالاست و مبتلا به نقرس هستند، باید از مصرف کله پاچه اجتناب کنند. کله پاچه از پختنِ سر و دست و پا و اندام های درونی گوسفند (در جنوب قفقاز گوساله) تهیه می شود. اجزای این غذا شاملِ بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشت صورت و پاچه است. واحد شمارش کله پاچه «دست» است و هر دست شامل یک کله و چهار پاچه می شود. آب این غذا نیز به عنوان پیش غذا به همراه نان خورده می شود و گاهی با آب نارنج آب نارنج خورده میشود. کله پاچه غذایی دیرپز است و طبخِ آن زمان زیادی طول می کشد. کله پاچه را گاه با آبلیمو سرو می کنند.
کله پاچه در ایران معمولاً در رستوران های خاصی به نام کله پزی یا طباخی سِرو می شود.[3] کله پزها تقریباً همیشه سر کار هستند. مواد اولیه صبح به دست طباخ می رسد. طباخ تا ظهر آن را پاک و آماده طبخ می کند و سرانجام از ظهر تا صبح فردا آن را می پزد. بر اساس یک سنت قدیمی، شب های پایانی ماه رمضان یا به عبارتی 23 رمضان فروش کله پز ها زیاد می شود و مشتریان بیشتری تمایل به خرید کله پاچه دارند. در فرهنگ بعضی از شهرهای ایران، در شب 27رمضان که شب قصاص قاتل امام علی، ابن ملجم است، بیشتر مردم آن شهر «کله پاچه» می خورند و بر قاتل امام لعنت می فرستند.