بازدیدها: 1477
برخی افراد هنوز تفاوت کافه و کافی شاپ را نمی دانند، شما چطور؟ شاید هم از آن دسته ای هستید که فکر میکنند تفاوتی بین کافه و کافی شاپ وجود ندارد و این فقط بازی با کلمات است؟ اگر کمی ریز بین باشید به اطراف خود با دقت نگاه کنید متوجه تفاوت کافه و کافی شاپ خواهید شد. این مقاله نه تنها به فرق کافی شاپ و کافه تریا اشاره دارد بلکه همه چیز در موردکافی شاپ، منوی کافی شاپ و تفاوتش با منوی کافی شاپ سنتی را نیز گردآوری کرده است.
واژه کافه در فرهنگ لغت معین به معنی همهی مردم و در فرهنگ لغت دهخدا به معنی ،جای عمومی برای نشستن و صرف قهوه و چای و غیر میباشد. به زبان عامیانه میتوان گفت کافه معمولا مکانی برای دورهمیهای دوستانه با صرف میانوعده یا نوشیدنی مختصری است که تبدیل به یک نوع پاتوق نیز میشود برای کنارهم بودن های صمیمی و دوستانه، این یعنی کافه بطور معمول جای خلوتی نخواهد بود. اما میتوان برای آرامش روحی و ذهنی به آنجا پناه برد.
معمولا کافی شاپ به جاهایی شبیه یک رستوران کوچک گفته میشود که از لحاظ چیدمان و منو چیزی بین کافه و رستوران میباشد. نه به وسعت و گستردگی یک رستوران است و نه خصوصیات گفته شده برای یک کافه را دقیقا دارا است. در کافی شاپ به علت هزینه راه اندازی و تجهیزات بالا و گران و نوع سیستم سرویس مواد غذایی و نوشیدنی آداب خاص خود را داراست که شاید یک کافه از هیچ آداب و قانونی پیروی نکند.
یکی از خصوصیت های مهم کافی شاپ ها، منوی آنها است. در منوی یک کافی شاپ انواع نوشیدنی سرد و گرم و انواع قهوه و بعضا چای سرو میشود. بعلاوه امروزه غذاهای سرد و گرم بسته به نوع کافی شاپ نیز در منوی کافی شاپ دیده میشود. در اکثر کافی شاپها منوی کافی شاپ بر روی هر میز گذاشته شده است و شما هزینه را در هنگام خروج پرداخت خواهید کرد. از دیگر تفاوتهای کافه و کافی شاپ میتوان به فروش لوازم مربوط به قهوه مانند پودر قهوه اکسسواریهای قهوه و … میپردازند در حالی که در کافه صرفا قهوه سرو میشود.
غذاها و نوشیدنی هایی که در اکثر منو کافی شاپ ها به چشم میخورد:
از اسم کافی شاپ سنتی مشخص است کافی شاپ سنتی همان قهوه خانه های قدیمی البته با سبک و سیاق امروزی است که شما در منوی یک کافی شاپ سنتی نیمرو، دیزی و انواع چایی را حتما میبینید و دیگر خبری از پاستا آلفردو یا اسموتی در منوی کافی شاپ سنتی نیست.
به علت فضای خاص کافی شاپ ها و هزینهای که برای راه اندازی آن شده است، اگر شما نگاهی به منوی یک کافی شاپ بیندازید متوجه خواهید شد هزینه کافی شاپ بیشتر از سرو یک نوشیدنی در کافه و البته کمتر از رفتن به یک رستوران برایتان رقم خواهد خورد. از لحاظ پرسنل تعداد پرسنل کافی شاپ بیشتر از کافه است و شاید این علتی دیگر در بالاتر بودن هزینه کافی شاپ نسبت به کافه است.
خصوصیات کلی کافهها را در بالا گفتیم اما چند نکته ظریف است که اگر به یک کافه رفتید و همه اینها را رعایت شده بود به حرفهای بودن و تمایز این کافه پی ببرید:
مثلا اگرشما، سفارش 3 تا قهوه داشتید یک دسر خوشمزه نیز برایتان در نظر گرفته شود، این یک ارائه خدمات متفاوت و غافلگیرانه است.
بعضی از كافهها برای مشتریهای تنها، صندلیهایی دارند كه میتوانند رو به كانتر بنشینند و به جای همراهی كه ندارند، با كافهدار گپ بزنند. این فضا را برای آدمهای تنها و ایجاد ارتباط بهتر با مشتری ایجاد كنید.
نور، موسیقی و تهویه مناسب اولین نشانههایی است كه به شما میگوید اینجا یک کافه دنج و متفاوت است.
معمولا فضاهای قدیمی و نسبتا جدیدی هستند که اقشار اشرافی و ثزوتمند در آن حضور پیدا می کنند چرا که همه چیز در این کافه ها پر هزینه و گران است از دکوراسیونهای پر هزینه و پر کار تا منو و صندلی ها و… همه چیز لوکس و خاص است و البته گران و پر هزینه
کافه های فرهنگی با دکوراسیون هایی که معمولا قاب عکس نویسندگان و کارگردانان مطرح را به دیوار می کویند و در فضاهای اصلی شهر حضور دارند و هزینه نسبتا پایین تری برای نوشیندنی ها و فست فود ها پرداخت می شود.
معمولا تمایز در نحوه ی برخورد و فعالیت ها در این کافه ها مورد نظر است. از حواشی و اتفاقات معمول یک کافه به دور هستند و نقش اندیشه گرایی و تفکر در آن ها دیده می شود، دکورهایی مختص خود دارند و شاید از قواعد و اصول یک کافه استاندارد فاصله بگیرند و بیشتر مبنای فکری و ذهنی در آنها موج می زند.
یکی از خلاقانه ترین فکرها در شیوه ارائه خدمات کافه همین کافههای سیار هستند، در واقع کسانی که در گیردار پول و مجوز تاسیس کافه گیر کردهاند این فکر به سراغشان آمد که چرا کافه را بصورت سیار راهاندازی نکنیم. البته با اینکه یک اقدام نو و جدیدی است اما به دلیل جذابیت آن به خوبی در دل مشتریانشان جا خوش کرده و درآمد خوبی دارند.