بازدیدها: 7027
کیک تولد
کیک تولد در هر تولدی مرکز توجه تمام افرادی است که در آن مهمانی هستند. کیک تولد با توجه به فراوانی و تنوع بیش از حد آن، برای همه ی ما انسانها در سراسر جهان نمادی مشترک دارد و آن هم خوشحالی و جشن و سرور است. کیک تولد یعنی شادی از بودن و به دنیا آمدن یکی از عزیزانمان که شاید کیک تولدش را دوست داریم با ذوق برایش تهیه کنیم. تولد روز بسیار مهمی در زندگی هر شخصی است و شاید کیک تولد یکی از چیزهایی است که به خاص بودن و سپری شدن بهتر این روز و به یاد ماندنی شدنش کمک می کند.
احتمالا بیشتر شما نمیدانید که واژه کیک همان کاک فارسی است که در لغتنامه به معنی نان شیرینی است و هنوز در بعضی گویش مردم ایران به کار می رود مثلا در کرمانشاه، به معنای شیرینی نازک لوله شده است و در تبریز به صورت کوکه که به معنای چیزی است که لایی شیرین دارد.
داشتن کیک در روز تولد اولین بار توسط یونانیان باستان ابداع شد که البته گروهی می گویند این رسم را از مصری ها آموختند. آن ها کیک تولد را به شکل ماه درست می کردند وروی آن را با شمع تزیین می کردند.پس از آن و در اوایل قرن 18با در دسترس قرار گرفتن تجهیزات آشپزی و شیرینی پزی برای همگان، فراوانی کیک تولد و قیمت آن مشابه کیک تولد های امروزی شد.
گفتیم که یونانیان باستان کیک هایی شبیه ماه درست می کردند و روی آن را با شمع تزیین می کردند تا کیک تولد مثل ماه بدرخشد و دودی که از فوت کردن شمع کیک تولد برمی خاست باعث میشد دعای آنها به آسمان برود و زودتر اجابت شود. البته گروهی دیگر معتقد هستند شمع روی کیک به آلمانی ها برمی گردد که برای بچه ها کیک تولدی با یک شمع اضافه تر از سنشان تدارک می بینند که نماد عمر کودک است و اینکه امید به زندگی را افزایش دهند.
برگزاری روز تولد خودمان یا عزیزانمان و داشتن کیکی که ابهت روز تولد را دوچندان کند کاری است که شاید در نظر اول آسان به نظر برسد و انتخاب کیک تولد مستلزم توجه به نکاتی است که ما به اختصار برای شما توضیح می دهیم.
برای برگزاری مهمانی باید نوعی مهمانی برگزار کنیم که با بودجه ما سازگار باشد. مقدار هزینه ی کل تولد را باید در نظر گرفت و با توجه به آن بدانیم دقیقا چه میزان می توانیم برای تهیه کیک تولد کنار بگذاریم. توجه به قیمت تمام شده ی کیک تولد نکته بسیار مهمی است که باید برای آن از قبل برنامه ریزی کرد.
اگر تولد شما تم خاصی دارد مثلا دخترانه پسرانه یا …. بهتر است کیک تولد را طوری انتخاب کنید که با تم تولد سازگاری داشته باشد. اگر تم تولد رنگ خاصی دارد یا تزیینات و دکور خاصی مدنظرتان است بهتر است از آن در کیک تولد نیز استفاده کنید.
مطالب مرتبط و پربازدید:
برای اینکه کیک تولد کاملا ایده آل باشد علاوه بر ظاهر زیبای کیک تولد باید به طعم و مزه کیک تولد نیز توجه ویژه ای بشود. بهتر است طعم کیک طوری باشد که به مزاج اکثر افراد حاضر در مهمانی خوشایند باشد.اینکه چه موادی در بین کیک باشد و مثلا میزان خامه کیک تولد چه مقدار باشد از مواردی است که خلاقیت شما و سلیقه شما حتما در آن تاثیرگذار خواهد بود.
اینکه بدانیم دقیقا چندنفر مهمان داریم جزء واجبات است چرا که کیک تولد ما و اندازه آن باید طوری باشد که با مهمان های دعوت شده و افرادی که می خواهند کیک بخورند تناسب داشته باشد. اینکه مقدار زیادی از کیک تولد دست نخورده باقی بماند یا چند نفر کیک نخورده از پیش شما بروند و یا مجبور باشید کیک را طوری تقسیم کنید که اصلا جالب نیست تا به همه برسد همه و همه از مواردی است که اصلا خوشایند یک میزبان یا کسی که تولدش است نیست.
قست سخت کار بدلیل وجود تنوع زیاد و فراوانی مدل ها در سایت های مختلف و یا قنادی ها، همین انتخاب مدل کیک تولد است که هم به سلیقه شما نزدیک باشد و هم میزان علاقه ی شما به کسی که تولدش است را برساند.توجه به جنسیت و سن کسی که تولدش است نیز از گزینه هایی است که بهتر است از آن غافل نشوید.
اگر یک قنادی خوب و معتبر که به محل زندگی شما نزدیک است را می شناسید و اطمینان کامل دارید از آن که دقیقا آن کیک تولدی را تحویل می کیریدکه می خواهید و البته با بودجه شما هم سازگار است پس شما در این قسمت کار راحت و با آرامش انتخاب می کنید. حال اگر به هر دلیلی مثل هزینه بالای قنادی دوری قنادی یا حتی مهارت بالای خودتان می خواهید زحمت تهیه کیک تولد را خودتان بکشید ما می توانیم چند طرز تهیه متفاوت که شایدبرای تهیه کیک تولد کمک اندکی به شما بکند در اختیارتان قرار دهیم.
مواد لازم کیک تولد لایه ای:
سرهم کردن کیک تولد لایه ای
1- اگر روی کیک ها پف کرده و گنبدی شکل شده با چاقو آنها را ببرید. (اگر از یک قالب عمیق استفاده کردید با احتیاط کیک را به صورت سه لایه هم اندازه برش بدهید).
2-یک تکه مقوای ضخیم هم اندازه با کیک یا کمی بزرگتر ببرید و روی سینی گردان(یا دیس) قرار دهید. روی مقوا مقدار خیلی کمی از خامه یا باتر کرم را بریزید و پخش کنید تا کیک به آن بچسبد و در حین کار جابجا نشود. حال لایه اول کیک را وسط مقوا قرار دهید. یک لایه آیسینگ بکشید. سپس دو لایه بعدی را هم به همین ترتیب اضافه کنید. دور تا دور کیک یک لایه نازک آیسینگ بکشید و تا جای ممکن با کاردک صافش کنید. این لایه نازک برای این کیک خیلی هم ضروری نیست. اما برای کیک هایی مثل کیک شکلاتی که بیشتر خرد میشوند باید حتماً این لایه آیسینگ پایه را داشته باشید
3-با یک کاردک بزرگ دور تا دور کیک بکشید تا آیسینگ کاملاً صاف شود (اگر سینی گردان دارید کاردک را ثابت نگه دارید و آن را بچرخانید).
4- حال با استفاده از پالت آیسینگ اضافه که روی لبه کیک باقیمانده است را روی سطح کیک بکشید. این کار را برای دور تا دور کیک انجام دهید و در آخر روی کیک را تا جای ممکن صاف کنید.
در آخر روی کیک با ماسوره ستاره ای شکوفه بزنید و در صورت تمایل روی کیک تولد ترافل رنگی بپاشید.
مواد لازم کیک تولد:
برای تهیه این کیک تولد ابتدا باید آرد را الک کنید. سپس به ان بکینگ پودر اضافه کنید و مجددا الک کنید. اکنون تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه بشکنید، شکر را با ان مخلوط کنید و با چنگال حسابی هم بزنید تا سفید و سفت بشود. در این مرحله باید شیر را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. پس از انجام مراحل قبلی، برای تهیه کیک تولد روغن مایع را کم کم اضافه کنید و حسابی با همدیگر ترکیب کنید. مخلوط آردی را که از قبل کنار گذاشته بودید کم کم به ان اضافه کنید و مدام هم بزنید تا گلوله گلوله نشود و صاف و یکدست شود. اکنون قالب کیک را چرب کرده و مقداری ارد به دیواره و کف ان بریزید. سپس مواد را در قالب کیک ریخته و ان را در فر بگذارید. البته فر را از قبل گرم کرده بودیم. این کیک در حرارت 170 درجه به مدت نیم ساعت پخته خواهد شد. میتوانید به دلخواه با میوه ها خامه یا هرچیزی دیگری آن را تزیین کنید.
موادلازم کیک تولد اسفنجی
برای تهیه کیک تولد ساده ابتدا کیک اسفنجی را که از روز قبل پخته ایم را از ارتفاع آن به ۳ قسمت مساوی تقسیم می کنیم و با کارد برش می زنیم و لایه های برش زده را در سینی قرار می دهیم و لایه زیرین کیک را روی تخته قرار می دهیم
و یک سوم از شربت پرتقال را روی ان می ریزیم. بهتر است این کار را با یک کفتگیر که روی آن سوراخ است انجام دهیم که شربت از روی کفتگیر به همه جای کیک نفوذ کند و مرطوب شود.بعد خامه فرم گرفته روی سطح کیک می ریزیم و آن را روی کیک پخش می کنیم تا تمامی قسمت های کیک از خامه پوشیده شود و نصف مغز گردو و شکلات خرد شده را روی خامه می ریزیم به صورتی که همه جای کیک از گردو و شکلات پخش شده باشد و موز را ورقه ورقه برش می دهیم.
در آخر چند مدل کیک تولد جهت ایده گرفتن شما عزیزان قرار گرفته است.